Objavljeno: 19.4.2003

OpenOffice z dodatkom za razvojnike

Združenje OpenOffice.org je napovedalo izid programskega orodja, ki omogoča, da programerji sami gradijo nove module za njihov pisarniški paket s prosto izvorno kodo OpenOffice.org. Kot je znano, je OpenOffice alternativa pisarniškemu paketu Microsoft Office, saj dovolj uspešno bere in zapisuje dokumente v zapisih slednjega. S pomočjo novega razvojnega orodja lahko programerji dodajajo lastnosti, kot so na primer nove formule za preračunavanje podatkov iz tabel.

Kompletu so dodali primere programske kode in obsežna navodila z opisom vseh elementov, kot so makro programi, ki samodejno predelajo besedilo, in standardni vmesniki, ki jih lahko uporabimo, da dodatne module vključimo v paket OpenOffice.org. Module lahko programiramo v jeziku Java ali C++, s pomembno razliko, da moduli napisani v Javi delujejo na različnih operacijskih sistemih.

Med najbolj zagretimi za novi pisarniški paket je prav družba Sun Microsystems, ki je leta 2000 tudi predala programsko kodo OpenOffice.org v prosto uporabo. Paket OpenOffice.org močno podpirata tudi družbi Red Hat in SuSE, ki prodajata distribuciji Linux za poslovna okolja. Program OpenOffice.org deluje v okoljih Windows, Linux in Solaris, po zadnjih raziskavah pa je jasno, da je število uporabnikov pisarniškega paketa enakovredno razdeljeno med uporabnike okolja Windows in Linux.

http://www.openoffice.org

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji