Objavljeno: 13.9.2008

Opera 9.6 beta

V poplavi novic o spletnih brskalnikih, ki sta jih sprožila Googlov Chrome ter Microsoftov novi IE 8, ki je zaenkrat še v preizkusni različici, so svojega aduta potiho prenovili tudi pri Operi, ki je tako na voljo v različici 9.6 beta. Norvežani so pripravili kopico zanimivih novosti.

Med pomembnejšimi novostmi je še izboljšana storitev sinhronizacije brskalnika na različnih računalnikih – Opera Link, ki je eden izmed adutov tega brskalnika. Poleg običajnih zadev lahko sedaj uporabniki med brskalniki na različnih računalnikih prenašajo tudi posamezne poizvedbe na iskalnikih in vso zgodovino brskanja. E-poštni odjemalec je dobil nov način delovanja, namenjen uporabnikom s klicnim dostopom ali manj zanesljivimi povezavami, ki omogoča optimalno delovanje tudi v počasnejših omrežjih. Nekaj posodobitev je bilo deležno tudi delo z elektronskimi sporočili, njihovo označevanje in odznačevanje (po pomembnosti) je sedaj še olajšano. RSS-viri so sedaj na voljo za predogled, inženirji pa niso pozabili dodati, da so že tako presneto hiter brskalnik še za odtenek pohitrili.

Pri Operi so obenem pozdravili vstop brskalnika Google Chrome v spletno ponudbo. Po njihovih besedah njegova prisotnost le še povečuje zavedanje o alternativnih brskalnikih ter podali nekaj številk, ki pravijo, da se je v zadnjih tednih uporaba brskalnika še povečala in da ta brskalnik sedaj uporablja že 25 milijonov ljudi širom sveta.

Sveža različica Opere je že na voljo za brezplačno dolvleko za operacijske sisteme Microsoft Windows, Linux in Mac OS X.

www.opera.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji