Oglasno sporočilo
Objavljeno: 21.6.2024

Opremljanje podatkovnih centrov nove generacije z visokozmogljivimi rešitvami hlajenja

Zanesljive svetovno znane hladilne rešitve Rittal HPC Cooled-by-ZutaCore [https://www.rittal.com/si-sl/products/PG0800ITINFRA1/PGR1951ITINFRA1] z inovativno dvostopenjsko tehnologijo kontaktnega tekočinskega hlajenja brez vode.

Globalni trg hlajenja podatkovnih centrov s tekočinami se intenzivno povečuje. Glavni razlogi za to so naraščajoče potrebe po energetsko učinkovitih, kompaktnih rešitvah hlajenja in nižjih stroških delovanja v kombinaciji z vedno višjimi zmogljivostmi – od robnega do visoko zmogljivega računalništva. Tukaj običajne rešitve za hlajenje ohišij in prostorov dosežejo svoje meje. Odgovor na to ponuja podjetje Rittal [www.rittal.si] v sodelovanju s strateškim partnerjem ZutaCore, z novim sistemom neposrednega hlajenja čipov. Partnerja podpirata preobrazbo industrije podatkovnih centrov s popolnoma novim razredom hladilne moči 900 W ali več na posamezno ohišje.

Hlajenje z močjo 900 W in več

Umetna inteligenca (AI) in strojno učenje povečujeta zahteve po vedno višjih zmogljivostih procesorjev, gostoti komponent v podatkovnih centrih in hlajenju ohišij. Partnerja Rittal [www.rittal.si] in ZutaCore ponujata rešitve na teh področjih s svojo pionirsko ponudbo izdelkov za neposredno hlajenje čipov. Nov sistem deluje na osnovi izhlapevalnega hlajenja in pri tem uporablja latentno energijo za izhlapevanje hladilnega sredstva (“neposredno kontaktno hlajenje z izhlapevanjem”).

Uporabniki lahko preprečijo lokalno pregrevanje procesorjev, saj sistem zagotavlja hlajenje točno na mestu nastajanja vročih točk. To zmanjšuje napake in možnost izpadov informacijskega sistema. Poleg tega prilagodljivost sistema uporabnikom omogoča možnost razvoja in širjenja sistemov v prihodnosti, v skladu z dinamičnimi zahtevami trga. Na voljo so hladilne moči od 900 W na strežniško ohišje in več. S tem Rittal [www.rittal.si] potrjuje svoje strokovno znanje na področju hlajenja informacijske tehnologije ter širi svojo ponudbo učinkovitih in visokozmogljivih hladilnih sistemov za visoke zahteve, z visoko gostoto moči.

Inovativne rešitve za hlajenje podatkovnih centrov

Rittal in ZutaCore [www.rittal.si] ponujata dve rešitvi za hlajenje podatkovnih centrov. Prva rešitev je kompaktno hlajenje zadnjih vrat, ki vključuje izmenjevalnik toplote na principu zrak/hladilno sredstvo in ZutaCore HyperCool tehnologijo za neposredno hlajenje čipov. Druga rešitev je integrirana zračna in vodna hlajena različica. Zračno hlajena raztopina omogoča odvajanje toplote z močjo do 20 kW na ohišje s pomočjo kondenzatorja z zračnim hlajenjem. Lahko jo enostavno namestite v katerokoli ohišje v praktično katerem koli okolju in predstavlja odziv na hitro naraščajoče povpraševanje po hlajenju visokozmogljivih procesorjev v robnih sistemih. Različica z vodnim hlajenjem ohišja podpira odvajanje toplote z močjo do 70 kW na ohišje s pomočjo vodno hlajenega kondenzatorja. Obe rešitvi zagotavljata visoko učinkovitost in prilagodljivost za sodobne podatkovne centre.

“Naše rešitve neposredno obravnavajo potrebe po hlajenju, ki jih imajo hyperscale in kolokacijska podjetja, saj izločijo uporabo vode v strežniku in jih je mogoče uporabiti tam, kjer je zračno hlajenje doseglo svoje meje. To pomeni veliko dodano vrednost za naše stranke,” je razložil Luis Brücher, podpredsednik oddelka za upravljanje IT izdelkov v podjetju Rittal [www.rittal.si].

Kot vodilni svetovni sistemski ponudnik je Rittal [www.rittal.si] pripravljen sprejeti najrazličnejše zahteve in se uveljaviti kot glavno podjetje za hlajenje podatkovnih centrov. Z vključevanjem ZutaCore rešitev v lastne platforme prepoznava dopolnilne tehnologije LCP hlajenja. Skupaj lahko v vsakem okolju dosledno ublažita meje hlajenja od vročih točk do roba. Edinstvene prednosti hlajenja s tekočino brez vode so ključne za doseganje neprimerljive stopnje odvajanja toplote, hkrati pa zmanjšujejo tveganje za okvaro informacijske tehnologije.

Ključne prednosti:

  • Največja energetska učinkovitost: sistem uporablja latentno energijo za izhlapevanje hladilnega sredstva in se usmerja na vroče točke neposredno na procesorjih, kar odpravlja tveganje lokalnega pregrevanja in okvare opreme.
  • Številčnost: sistem je zasnovan za izpolnjevanje dinamičnih zahtev trga, saj podpira do 900 W hlajenja na strežnik, zaradi česar je idealen od robnega do visoko zmogljivega računalništva.
  • Trajnost: brezvodno, električno neprevodno hladilno sredstvo zmanjšuje tveganje puščanja, kar je v skladu s sodobnimi trajnostnimi cilji; zmanjšuje stroške in zahtevnost delovanja.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji