Objavljeno: 1.10.2002

Optični čitalnik s samodejnim izmenjevalnikom fotografij

Družba Hewlett-Packard je najavila dva nova optična bralnika, digitalni fotoaparat z 8x povečavo in mali tiskalnik za fotografije, ki so vsi namenjeni uporabi pri digitalni fotografiji. Vsi modeli vključujejo novosti, za katere se je družba Hewlett-Packard odločila na podlagi raziskave, po kateri kar 89 odstotkov uporabnikov optičnih čitalcev vnaša fotografije, skoraj polovica uporabnikov interneta pa si doma tiska fotografije z interneta.

Tako je optični bralnik HP Scanjet 5500c prvi, ki ima mehanizem za samodejno menjavo fotografij. Bralnik omogoča hitro branje 24 fotografij velikosti 10 x 15 ali 7 x 12 cm. Drugi novi optični bralnik Scanjet 4570c izmenjevalnika fotografij nima. Oba bralnika omogočata visoko kvaliteto slik z do 2400 pik na palec in 48-bitno barvno ločljivost. Poleg samodejnega izmenjevalnika fotografij so modelu Scanjet 5500c dodali še možnost neposrednega kopiranja negativov iz običajnega 35-mm filma.

Tiskalnik fotografij Photosmart 230 je opremljen z zaslonom LCD velikosti 4,5 cm za predogled in rezanje slik tik pred tiskanjem. Velikost odtisov je 10 x 15 cm, kvaliteta tiskanja pa do 4800 pik na palec. Uporabniki lahko tiskajo fotografije brez računalnika - neposredno iz pomnilniških kartic, saj tiskalnik omogoča branje kartic Compact Flash, Memory Stick, MultiMedia Card, Secure Digital Card in SmartMedia.

Značilnost digitalnega fotoaparata Photosmart 850 pa je v možnosti izbire ročnih ali pa samodejnih nastavitev. Svetlobni senzor CCD ima 4,1 milijona pik in skupno povečavo do 56x (8x optična povečava in 7x digitalna povečava). Optično kukalo je izvedeno skozi objektiv. Tehnologija Instant Share omogoča, da uporabnik že na fotoaparatu izbere, kam bo poslal ali shranil posamezno fotografijo, po tem ko bo fotoaparat priključil na računalnik.

http.//www.hp.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji