Objavljeno: 30.10.2002

Optiplex SX260 -- najmanjši Dell doslej

Podjetje Dell je predstavilo svoj najmanjši osebnih računalnik doslej. Optiplex SX260 meri le 24 x 24 x 8,5 cm in tehta manj kot 3,5 kg. Drugače povedano, volumen ohišja novega sistema je manjši od polovice doslej najmanjših računalnikov PC imenovanih SFF (small form factor). Zaradi majhnih dimenzij ga je mogoče preprosto namestiti v vodoravni ali pokončni položaj, na sebi pa ima tudi posebno ležišče, na katerega lahko po potrebi pritrdimo monitor LCD. S slednjim SX260 postane skoraj pravcati sistem >>vse v enem<<.

Dobršen del gradnikov novega računalnika Optiplex SX260 je sposojen pri prenosnih računalnikih Latitude C, zlasti izmenljive pomnilniške enote, ki so enake kot pri prenosnikih. Sicer pa računalnik uporablja hitre namizne procesorje Pentium 4 s takti do 2,4 GHz, pomnilnik velikosti do 2 GB, običajne diske, premore pa tudi zmogljivo grafiko, ki je integrirana v sistemsko vezje (Intel) in souporablja do 64 MB sistemskega pomnilnika. Računalnik premore šest vtičnic USB 2.0 (dve spredaj, štiri zadaj), gigabitni omrežni vmesnik in možnost uporabe brezžičnih omrežnih vmesnikov.

Posebnost sistemov SX260 je vsekakor zmožnost, da sistem zaženemo z novih USB pomnilniških >>ključev<< in s tem zagotovimo visoko varnost podatkov ter preprečujemo možnost nedovoljenega dostopa. Za varnost je poskrbljeno tudi pri samem ohišju, saj ga lahko zaklnemo s ključavnico Kensington, po potrebi pa lahko zaklnemo tudi druge dele (izmenljive enote, pokrov za dostop do diska, pomnilnika,...). Cene se pričnejo v ZDA že pri 600 dolarjih.

http://www.dell.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji