Objavljeno: 29.7.2003

Oracle Collaboration Suite 2.0

Podjetje Oracle je predstavilo novo različico strežnika za elektronsko pošto in skupinsko delo, s katerim nameravajo resno tekmovati z izdelki družb Microsoft in IBM. Oracle Collaboration Suite 2.0 vsebuje številne novosti in spremembe, s katerimi naj bi izdelek skušal prepričati dosedanje kupce strežnikov Exchange in Notes. Oracle pa z izdelkom predvsem računa na svojo obstoječo bazo uporabnikov podatkovnega strežnika, ki šteje danes čez 200.000 podjetij. Glavna moč izdelka in prednost pred konkurenčnimi strežniki je namreč prav v temu, da uporablja za hrambo podatkov standardni podatkovni strežnik Oracle Database Server, medtem ko se bosta Exchange in Notes preselila na SQL Server oziroma DB2 šele čez nekaj let.

Podatkovni strežnik daje poštnemu strežniku večjo zanesljivost delovanja in stopnjevano razširljivost, zato je izdelek primeren predvsem za večja podjetja, kjer je treba podprti večje število uporabnikov. Sicer pa nova različica prinaša podporo za spletne konference, znane kot razvojni projekt iMeeting, uporabniki pa lahko uporabljajo kot odjemalce Microsoft Outlook in spletni dostop prek dveri. V konferenčnem načinu lahko uporabniki med sabo izmenjujejo tudi datoteke, uporabljajo skupne table, glasovno komunikacijo, sestanek pa lahko tudi posnamejo in kasneje predvajajo.

Oracle je med tem že napovedal, da bodo v prvi polovici leta 2004 predstavili tretjo različico paketa, ki bo prinesla nove zmožnosti, predvsem podporo za trenutno sporočanje. Program bo podpiral najbrž tudi sistem za upravljanje z vsebinami in dokumenti ter podporo za projektno vodenje. Licenca za posameznega uporabnika paketa znaša 60 dolarjev, kar je le okoli tretjina cene za konkurenčne izdelke Lotus Notes in MS Exchange. V paketu sta priložena podatkovni strežnik Oracle 9i in programski strežnik Oracle 9i Application Server. Spletne konference so na voljo kot dodatek, ki stane 45 dolarjev na uporabnika.

http://www.oracle.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji