Objavljeno: 16.5.2003

Oracle najavil E-Business Suite v slovenščini

Oraclova rešitev poslovnega informacijskega sistema E-Business Suite bo odslej na voljo tudi v slovenščini. Trenutno sta v slovenščino prevedena modula za računovodstvo in materialno poslovanje, ostali moduli pa bodo prevedeni v slovenščino postopoma v prihodnosti, glede na potrebe slovenskega trga. Pred prevodom jezikovnih komponent modulov je bilo treba opraviti lokalizacijo, zlasti v modulu za računovodstvo, ki je zdaj prilagojen slovenskim računovodskim standardom.

V Sloveniji bo uvajanje modulov E-Business Suite v veliki meri prepuščeno partnerskim podjetjem, med katerimi so najpomembnejši Select Technology, ki bo uvajal zlasti računovodski modul, Četrta pot, ki se je specializiral za modul za upravljanje s človeškimi viri, KOPA, ki se je odločila za uvajanje modula za CRM in MAOP. Referenčnih namestitev v Sloveniji še ni, v kratkem pa bosta prvi uporabnici Emona Obala Koper, ki je sodelovala že pri lokalizaciji računovodskega modula in Papirnica Vevče.

Moduli E-Business Suite pokrivajo prav vsa področja poslovanja podjetij, od osnovnih rešitev ERP do rešitev za upravljanje odnosa s strankami in poslovnega poročanja. Na voljo so različice za posamezne industrijske panoge, na primer za državno upravo s posebnim modulom za področje obrambe, za inženirska in konstrukcijska podjetja, za farmacevtsko industrijo in številne druge. Temelj vseh modulov je enotni podatkovni model, zaradi katerega uporabniki vidijo vedno natanko eno resnico in ni možnosti za podvajanje podatkov ali za dvoumnosti. Skupaj je na voljo približno 120 različnih modulov.

Do konca letošnjega leta napovedujejo izdajo E-Business Suite za mala in srednja podjetja. Pri tej izdaji se pričakuje krajši čas za implementacijo, čeprav naj ne bi bila vsebinsko okrnjena v primerjavi z izdajo za večja podjetja. Ocenjujejo, da je v velikih podjetjih čas za vpeljavo rešitve v uporabo približno 3 mesece za posamezno poslovno področje.

http://www.oracle.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji