Objavljeno: 17.3.2003

Oracle ponuja rešitev za elektronsko pošto

Oracle Collaboration Suite je Oraclov tretji poskus osvajanja trga namizne programske opreme, namenjene medsebojnemu komuniciranju uporabnikov. Za razliko od prejšnjih rešitev tokrat Oracle stavi na svojo relacijsko zbirko podatkov in programski strežnik, ki sta temelj paketa in zdaj mnogo bolj dozorela ter zanesljiva. Najpomembnejša konkurenca Oraclu pri tem izdelku je Microsoftov Exchange. Pri Microsoftu pritiskajo na uporabnike, naj nadgradijo Exchange v različico 2000. Ker pa Exchange 2000 za delovanje potrebuje še Microsoft Active Directory, morajo uporabniki namestiti tudi tega, to pa predstavlja dodatni strošek. Pri Oraclu računajo, da bodo s svojim cenovno primerljivim izdelkom uspeli pridobiti tržni delež med tistimi uporabniki Microsoftovega Exchangea, ki ga še niso nadgradili in si iz tega ali onega vzroka želijo zamenjati platformo.

Oracle Collaboration Suite je v resnici več kakor le nadomestek za elektronsko pošto. V bistvu gre za izdelek, ki shranjuje vse v zvezi s komunikacijo med uporabniki v enotno zbirko podatkov Oracle 9i. V zbirki podatkov se bodo lahko znašli poštni predali uporabnikov, vsebine elektronskih sporočil, priponke elektronskih pošt, glasovne pošte, telefaksi in podobno. To sicer pomeni, da bo lahko zbirka podatkov po velikosti narasla do neslutenih meja, vendar bodo vse informacije dostopne na enoten način in dostopne za iskanje.

Strežniški del rešitve Oracle Collaboration Suite je spletni strežnik Oracle 9i Application Server, osnovan na spletnem strežniku Apache. Uporabniki bodo lahko kot odjemalce za elektronsko pošto uporabljali Microsoftov Outlook, saj bo Oraclov izdelek podpiral Microsoftove odjemalce. V podjetjih, kjer so doslej uporabljali Microsoftovo rešitev za elektronsko pošto, torej ne bo treba na novo izobraževati končnih uporabnikov, saj bodo lahko še naprej uporabljali Outlook in se zanje na videz ne bo nič spremenilo. V Oracle Collaboration Suite bo na voljo še spletni odjemalec za elektronsko pošto, podpora za WAP, možnost pošiljanja sporočil SMS, komunikacija preko XML in možnost programiranja lastnih rešitev v J2EE, podpora za glasovno pošto in faksiranje. Pomembna novost je tudi možnost sestankovanja preko spleta, ki lahko poteka v živo ali s pomočjo vnaprej posnetih sporočil.

http://www.oracle.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji