Objavljeno: 26.9.2008

Oracle ponuja tudi strojne rešitve

Podjetje Google je predstavilo strežnik HP Oracle Database Machine, prvo rešitev po dolgih letih, ki vsebuje tudi strojno opremo. Gre za rešitev, ki vsebuje strežnike, pomnilniške sisteme in v naprej pripravljeno in optimizirano programsko opremo, s čimer lahko po trditvah predstavnikov podjetja zagotovijo tudi do desetkrat večjo zmogljivost, kot sistemi, ki jih stranke sestavijo same.

RešitevHP Oracle Database Machine je namenjena predvsem za rabo v zahtevnih projektih poslovne inteligence in pri obsežnih bazah podatkov, zlasti v kombinaciji z izdelki Oracle Business Intelligence Enterprise Edition tools in Oracle Real Application Clusters. Stojno opremo in inženiring je prispeval HP, Oracle pa je prispeval svoje podatkovne baze, operacijski sistem Oracle Linux in rešitev za pomnilniško hrambo Oracle Exadata Storage Server.

Kupci celoto dobijo kot gručo strežnikov in pomnilniških sistemov, ki je že vgrajena v strežniško omaro in vnaprej konfigurirana za hiter začetek rabe. Sistem lahko vsebuje do osem strežnikov s skupno 64 jedri, pomnilniški prostor pa je lahko velik do 168 TB. Skrbna optimizacija zagotavlja zelo visoko prepustnost procesiranih podatkov v podatkovnih bazah, ki lahko doseže 14 GB/s.

Pred kakim desetletjem se je Oracle že podal tudi na področje strojne opreme, kjer je skušal v lastni režiji realizirati svojo vizijo omrežnega računalnika (Oracle Network Computer), naprave ki bi storitve uporabljala predvsem na spletu, vendar bil interes javnosti tedaj zelo majhen.

http://www.google.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji