Objavljeno: 29.3.2006

Oracle prenavlja poslovno poročanje

Podjetje Oracle je predstavilo novo rešitev za poslovno poročanje in inteligenco Oracle Business Intelligence Suite, ki združuje več dosedanjih orodij podjetja, kot tudi družb, ki so jih kupili v preteklih letih. Novi komplet vsebuje vsa potrebna orodja, aplikacije, podatkovne zbirke in vmesno programsko opremo za vzpostavitev sistema poslovnega poročanja, modularna zasnova pa zagotavlja primernost in konkurenčnost rešitve za podjetja različnih velikosti.

Oracle Business Intelligence Suite združuje Oraclovo posredniško programsko opremo Fusion Middleware za poslovno inteligenco s dosedanjim paketom Siebel Business Analytics. Na voljo so tri različice. Oracle Business Intelligence Suite Standard Edition ponuja vnaprej integrirano infrastrukturno programsko opremo in orodja za poslovno inteligenco v Oraclovem okolju. Druga različica Oracle Business Intelligence Suite Standard Edition One je načrtovana kot specializirana ponudba za majhna in srednje velika podjetja (segment SMB). Za večja podjetja pa je na voljo Oracle Business Intelligence Suite Enterprise.

Oracle Business Intelligence Suite ponuja analize, samodejna poročila vodstvu, mobilno analitiko, prikaze stanja in tehnologijo portalov, integracijo z Microsoftovim Officeom in Excelom, inteligentni pretok dela, opozorila v realnem času, Business Activity Monitoring (BAM) in druge možnosti. Oracle Fusion Middleware pa omogoča enostavno povezavo na obstoječe informacijske sisteme s temeljem na tehnologijah družbe Oracle, kot tudi drugih proizvajalcev. Prednastavitve so na voljo za sisteme z IBMovimi, Microsoftovimi, Teradatinimi, kakor tudi SAPjevimi poslovnimi aplikacijami.

Oracle bo še naprej investiral v svoje obstoječe aplikacije in v roku naslednjih dvanajstih mesecev načrtuje pripravo specifičnih analitičnih posodobitev z integracijo infrastrukture poslovne inteligence iz Oracle Business Intelligence Suite s PeopleSoft Enterprise, JD Edwards EnterpriseOne in aplikacijami iz Oracle E-Business Suite. V naslednjih letih namerava Oracle ponuditi tudi posamične aplikacije za analitiko, namenjene specifičnim industrijam kot so finančna, farmacevtska ali visoko izobraževanje. Oracle Business Intelligence Suite Enterprise in Standard Edition sta na voljo že danes za ceno 1.500 ameriških oziroma 400 dolarjev po uporabniku, različica za mala podjetja pa bo na voljo šele konec leta.

http://www.oracle.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji