Objavljeno: 30.10.2006

Oracle v Red Hatovih vodah

Potem ko je Oracle spomladi izgubil boj z Red Hatom okoli prevzema JBossa, ki bi zaokrožil njegovo odprtokodno ponudbo programerskega sklada za razvoj aplikacij, je zdaj pripravil svoj odgovor. Zadnje dni se je šušljalo, da bo Oracle predstavil svojo distribucijo Linuxa, a se je nazadnje izkazalo, da temu vendarle ne bo tako, pač pa bo Oracle začel nuditi podporo uporabnikom nekoliko spremenjenega Red Hatovega Linuxa.

Kot je na konferenci OpenWorld v San Franciscu povedal prvi mož tretjega največjega programskega podjetja, Larry Ellison, bo ponudba cenovno ugodnejša od ponudbe samega Red Hata. Prve stranke, ki se bodo naročile do konca januarja, bodo plačevale le polovično naročnino, na voljo pa bo več paketov podpore, s polnimi cenami od 50 do 1000 ameriških dolarjev.

Strategije, ki jo Oracle imenuje nezlomljivi (unbreakable) Linux, je povzročila 18-odstotni padec delnic Red Hata in buren odziv tega podjetja. Na svoji spletni strani je največji distributer Linuxa objavil odgovor z naslovom neponarejeni (unfakeable) Linux.

www.oracle.com

www.redhat.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji