Objavljeno: 3.7.2007

Organizacije niso pripravljene na zaščito pred zlorabami zasebnosti

Raziskava, ki jo je za podjetje Oracle izvedel inštitut Ponemon, je razkrila področja, ki so po mnenju strokovnjakov za IT in skladnost z zakonodajo najbolj zaskrbljujoča, ter ugotovila, da med zaposlenimi, ki skrbijo za varnost zaupnih poslovnih podatkov, prevladuje občutek pesimizma. V raziskavi je Ponemon analiziral mnenja več kot 1.000 uporabnikov s področja IT o pogostih tveganjih na področju zasebnosti in varnosti podatkov, ki lahko resno vplivajo na poslovanje podjetja.

Rezultati kažejo, da kar 42 % praktikov s področja IT meni, da njihovo podjetje ne naredi dovolj za preprečevanje izgube ali kraje zaupnih podatkov. Skoraj polovica (45 %) vprašanih meni, da ne bi mogli obvestiti uporabnikov in strank o morebitni zlorabi podatkov, večina pa meni, da se bo v v prihodnjih 12 do 18 mesecih najbolj povečala uporaba orodij za upravljanje nadzora in zagotavljanje dostopa pooblaščenim uporabnikom.

Zaskrbljujoče je predvsem pomanjkanje zaupanja v sposobnost podjetij za zbiranje, uporabljanje in posredovanje zaupnih podatkov na varen način ter v skladu z zakonom in poslovno politiko podjetja. Raziskava inštituta Ponemon nam je omogočila vpogled v to, kako različne skupine v podjetjih dojemajo svojo ranljivost na področju zasebnosti in varnosti podatkov in, kar je še pomembnejše, katere ukrepe za zmanjšanje tveganj in povečanje varnosti podjetja izvajajo oziroma načrtujejo.

http://www.oracle.com/security/security-worries.pdf

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji