Objavljeno: 4.2.2003

Organizator Comdexa se brani stečaja

Podjetje Key3Media, znano kot organizator računalniškega sejma Comdex, je zaprosilo za zaščito pred stečajem, da se lahko reorganizira. Podjetje ima 370 milijonov dolarjev izgube, v programu reorganizacije pa jo nameravajo zmanjšati na 50, letne stroške poslovanja pa zmanjšati iz 38 milijonov dolarjev na 3,4 milijona. Kapital za takojšnje pokritje dolgov bo prispevalo podjetje Thomas Weisel Capital Partners, ki bo postalo tudi eden večjih lastnikov Key3Media.

Comdex je pred nekaj leti veljal za največji računalniški sejem z 200 tisoč obiskovalci in 2000 razstavljavci, kar se je lansko leto zmanjšalo za polovico. Novice o finančnih težavah podjetja pa so skrhale zaupanje še tistih razstavljavcev, ki so še ostali s podjetjem, tako da pri Key3Media niso uspeli dobiti potrditev niti za prireditve pol leta vnaprej. Poleg Comdexa Key3Media organizira še nekaj sejmov, med drugim JavaOne in NetWorld+Interop.

Kljub neuspehom pa vodstvo podjetja ostaja prepričano v uspeh, zaupa pa jim tudi bodoči večinski lastnik. Direktor Frederic Rosen, ki je v osemdesetih in devetdesetih postavil uspešno podjetje za telefonsko in spletno prodajo koncertnih kart Ticketmaster, je prepričan, da bo reorganizacij Key3Media končana v roku devetdesetih dni, tako da bo poslovanje podjetja nemoteno, pa tudi prihodnji sejmi ne bi smeli biti pod vprašajem.

http://http://www.key3media.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji