Objavljeno: 4.4.2002

Orodje za nadzor Macov na daljavo

Apple je najavil izid programa Apple Remote Desktop za Mac OS X. Program omogoča daljinski nadzor Macov, povezanih v lokalno omrežje (tudi brezžično) ali priključenih v splet. Program na primer omogoča učiteljem, da spremljajo namizja računalnikov, s katerimi delajo učenci. S svojega računalnika lahko na delovna mesta učencev posredujejo skupinske prikaze, zahtevajo njihovo pozornost ali jim pomagajo pri težavah z računalnikom. Sistemski upravljavci lahko s svojega računalnika zagotavljajo uporabnikom pomoč na daljavo, spreminjajo nastavitve računalnikov ali pa nanje nameščajo programsko opremo.

Program omogoča več stopenj nadzora, za vsako pa potrebujemo posebno geslo. Nadzorniki lahko na daljavo zaklenejo zaslon, ponovno zaženejo ali prebudijo iz mirovanja posamezne računalnike oziroma celotno delovno skupino.

Program deluje na vseh namiznih in prenosnih Macih s procesorjem G3 ali G4. Upravljavski del deluje z operacijskim sistemom Mac OS X 10.1, odjemalci pa morajo imeti nameščen Mac OS 8.1 ali novejši oziroma Mac OS X 10.1. Cena je 300 dolarjev za 10-uporabniško različico oziroma 500 dolarjev za različico z neomejeno uporabo.

http://www.apple.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji