Objavljeno: 22.5.2008

Osebni TelePresence

Podjetje Cisco je po dokaj uspešnem začetku trženja vrhunskega vidokonferenčnega sistema TelePresence, ki je namenjen povezavi konferenčnih sob, predstavil tudi različico sistema, ki je namenjena osebni rabi. Obenem so predstavili novo različico rešitve za sestankovanje večjih skupin. Cisco TelePresence je vrhunska tehnologija za sodelovanje, ki temelji na kakovostnem zvoku in video posnetkih v visoki ločljivosti, skupaj z interaktivnimi orodji pa prinaša poglobljeno doživetje sestankov. Cisco TelePresence pomaga podjetjem skrajšati prodajne in razvojne cikle, saj izboljša učinkovitost delovanja in podpira poslovne prakse z odgovornostjo za okolje.

V skupino izdelkov Cisco TelePresence sta zdaj vključeni Cisco TelePresence System 500 in Cisco TelePresence System 3200. Skupaj z modeloma Cisco TelePresence System 1000 in 3000 sestavljata skupino izdelkov, ki omogočajo sodelovanje med podjetji ter večtočkovno povezljivost. Cisco TelePresence System 500 je namenjen osebni rabi in kot celostna rešitev vsebuje 37-palčni zaslon, video kamero, inovativno razporeditev mikrofonov, zvočnike in posebej pripravljeno osvetlitev. Komplet lahko položimo na mizo, pritrdimo na steno ali stojalo v pisarni. Dodatek omogoča tudi izvajanje digitalnega podpisovanja na daljavo ter pretočni prikaz posnetega gradiva.

Cisco TelePresence System 3200 je nadgradnja uspešnega sistema Cisco TelePresence System 3000, ki omogoča, da za omizjem sedi trikrat več ljudi kot pri prejšnjem sistemu. Navideznemu omizju so dodali drugo vrsto sedežev za večje dogodke in izobraževanja, s čimer je rešitev primerna za nekje od 12 do 18 udeležencev na lokaciji. Sistem je namenjen sedežem podjetij ali velikim regionalnim pisarnam, saj omogoča srečevanje velikih skupin in navidezno sodelovanje z oddaljenimi udeleženci, kadar je velik del skupine na eni lokaciji, omogoča pa tudi izobraževanja ali aplikacije za učilnice za oddaljene udeležence ali predavatelje.

Priporočena cena za Cisco TelePresence System 500 je 33.900 ameriških dolarjev, za Cisco TelePresence 3200 pa 340.000 ameriških dolarjev. Oba bosta na voljo v tretjem četrtletju leta 2008. Paket za nadgradnjo v sistem Cisco TelePresence System 3200 je uporabnikom sistema Cisco TelePresence System 3000 na voljo za 90.000 ameriških dolarjev.

http://www.cisco.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji