Objavljeno: 11.9.2011

PaintShop Pro X4

Corel ima novo različico priljubljenega urejevalnika fotografij, ki prinaša napredne funkcije in učinke ter hitrejše delovanje. PaintShop Pro X4 ima po novem nov nabor funkcij za pripravo fotografij po metodi HDR (več fotografij predmeta z različno osvetlitvijo in kontrastom spremenimo v eno s precej večjim dinamičnim razponom), orodje za selektivno fokusiranje posameznih delov fotografije (ponekod imenovan tudi "miniature" učinek) in vignetting (zmanjševanje svetlobe in barvne saturacije na robovih slike za poudarke na slikanem predmetu).

Orodje Photo Blend omogoča, da v več zaporednih fotografijah, na primer skupinskih portretih izberemo posamezne dele fotografij (npr. obraze oseb) in najboljše združimo v ciljno fotografijo. Prav bo prišlo tudi orodje za zapolnjevanje fotografij s svetlobo in poudarjanje podrobnosti, zlasti v pogojih premajhne osvetlitve, denimo v oblačnih dnevih.

PaintShop Pro X4 prinaša skupaj kar 75 novosti, obenem pa so pospešili delovanje programa in zlasti njegov zagon, ki je kar 50% krajši. Za lažje pregledovanje fotografij je po novem vključen nov celozaslonski način delovanja, precej pa so nadgradili tudi orodja za neposredni izvoz fotografskega materiala v družabna omrežja in spletne storitve (Facebook, Flickr,...). Cena paketa je 79, nadgradnje pa so 59 dolarjev. Obstaja tudi različica Ultimate, ki za dodatnih 20 dolarjev prinaša priznani paket dodatnih učinkov Nik Color Efex Pro 3.0.

http://www.corel.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji