Objavljeno: 31.5.2007

Palm Foleo

Palm je na konferenci All Things Digital predstavil nov izdelek z imenom Foleo, ki ga v podjetju vidijo kot prenosno dopolnitev pametnim telefonom iz linije Treo, v resnici pa po zunanjosti zelo spominja na manjše prenosnike.

Pametni telefoni imajo sicer lahko zmogljivosti, podobne računalnikom, vendar imajo premajhen zaslon za urejanje dokumentov. Tu nastopi Foleo, ki omogoča neposredno sinhronizacijo, saj so vse spremembe takoj vidne tudi na Treu.

Vsebuje namreč 10-palčni zaslon in tehta nekaj več kot en kilogram, opremljen je z običajno tipkovnico, brezžičnim internetom in Bluetoothom, njegova cena pa bo z začetnim 100-dolarskim popustom znašala 500 dolarjev.

Programska oprema omogoča brskanje po spletu, uporabo elektronske pošte, urejanje dokumentov Microsoftovih pisarniških programov Word, Excel in PowerPoint editing, pregledovanje datotek PDF, ne omogoča pa ogleda videoposnetkov.

Palm Foleo se lahko pohvali z odprtokodno zasnovo, saj platforma temelji na Linuxu, razvijalci pa so za brskanje po internetu izbrali Opero. Foleo bo podpiral sistema Palm in Windows Mobile, dogovor o podpori iPhonu pa še ni sklenjen.

Palm obljublja, da bo v sodelovanju s podjetji DataViz in Opera Software kmalu pokazal, kako preprosto je razvijanje dodatnih programov za Foleo, ki ga odlikuje tudi neposredni zagon, brez potrebe po dolgotrajnem čakanju.

www.allthingsd.com

http://www.palm.com/us/products/mobilecompanion/foleo/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji