Objavljeno: 11.6.2002

Palm OS 5 pri razvijalcih

Palmova podružnica PalmSource, ki razvija operacijski sistem Palm OS, je pričela razvijalcem programske opreme in ročnih računalnikov razpošiljati končno različico operacijskega sistema Palm OS 5.

Bistvena prednost nove različice operacijskega sistema za ročne računalnike je v podpori zmogljivejšim procesorjem ARM, razvijalci pa tudi obljubljajo, da bo novi Palm OS imel izboljšan uporabniški vmesnik, večjo podporo varnosti, večpredstavnosti in brezžičnem povezovanju. Tako so sedaj ikone in pisave lepo vidne tudi na zaslonih z večjo ločljivostjo, že v sam operacijski sistem je vgrajena visoka stopnja šifriranja, končno pa je dodana tudi podpora za protokol SSL, ki je zahtevan pri mnogih spletnih storitvah. Poleg podpore za bolj kakovostne zaslone, naj bi sedaj bil izboljšan tudi zvok, ročni računalniki s Palm OS 5 pa bodo za povezovanje z drugimi napravami poleg Bluetootha lahko uporabili tudi brezžični ethernet po standardu 802.11b. Po obljubah razvijalcev naj bi tudi v peti različici Palm OS 5 še zmerom imel nizke zahteve po strojni opremi in omogočal dolgo delovanje.

Pri PalmSourcu so se potrudili tudi poskrbeti za združljivost novega operacijskega sistema z obstoječo programsko opremo, ki sodi med ključne prednosti Palm OS pred konkurenčnim Pocket PC. Tako so tudi lansirali PalmSource Compatibility Program, ki omogoča razvijalcem programske opreme urejanje združljivost starejših programov in novega operacijskega sistema.

Prvi ročni računalniki s Palm OS 5 so napovedani za jesen.

http://www.palmsource.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji