Objavljeno: 24.7.2003

Palm Tungsten T2

Palm je predstavil nov ročni računalnik Tungsten T2, s katerim želijo povečati povpraševanje po ročnih računalnikih v srednjem cenovnem razredu. Novi model nadomešča dosedanji Tungsten T, ki je bil prvi od novega vala ročnih računalnikov Palm, vendar se ni prodajal tako dobro, kot so pričakovali. Precej bolje so šli v promet kasnejši modeli Zire, Zire 71 in Tungsten C.

Prav po njih pa se novi model tudi zgleduje. Tungsten T2 ima na primer enak barvni zaslon z ločljivostjo 320 x 320 kot model Tungsten C, poleg tega pa tudi vgrajen vmesnik bluetooth. Pomnilnik je z 32 MB dvakrat večji kot pri predhodniku, Palm pa je računalniku namenil procesor Texas Instruments OMAP 1510 s taktom 144 MHz in operacijski sistem Palm OS 5.2.

Med novostmi so še prenovljen predvajalnik za večpredstavne posnetke (MP3, video, slike), pa tudi program za snemanje zvočnih posnetkov. Poleg tega ima Tungsten T2 vgrajenega odjemalca za elektronsko pošto, spletni brskalnik in program za delo s sporočili SMS. Cena novega sistema je v ZDA 400 dolarjev, sočasno pa so pocenili nekatere dosedanje modele (nekoč paradni model m515 stane zdaj le še 250 dolarjev).

http://www.palm.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji