Objavljeno: 14.2.2002

Palm vzpodbuja bluetooth

Palm je že za lansko jesen napovedal vmesnik bluetooth, ki naj bi ga vtaknili v razširitveno režo SD na novih Palmih serije m500 in m125, pa vendar izdelka še danes ni na tržišču. Kot kaže, ga bomo vendarle dočakali v začetku tega leta.

Poleg težav s strojno opremo ima Palm tudi precej nevšečnosti s programsko opremo. Bluetooth na Palmih namreč teoretično omogoča brezžično sinhronizacijo, brezžično povezavo s telefoni, brezžično tiskanje, brezžično izmenjavo podatkov med ročnimi računalniki in nenazadnje večuporabniške igre.

Za vse to pa je potrebna programska oprema. Palm je pred časom razvijalcem dal na voljo Palme V z dodatkom bluetooth, vendar je bilo takih izbrancev le 60, (programski) rezultat pa je bil zato zelo pičel.

V podporo razvijalcem sedaj Palm ponuja ustrezno programsko opremo, s katero poskuša prepričati svojih 180.000 neodvisnih razvijalcev programske opreme, da je prihodnost v programski opremi, ki podpirajo brezžično komunikacijo.

Palm hkrati poskuša zaobjeti tudi druge brezžične standarde, kot so GSM, GPRS in IEEE 802.11b, kjer so ga nekateri konkurenti že prehiteli.

http://www.palm.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji