Objavljeno: 12.9.2003

Palm z novostmi že v oktobru

Kljub temu, da so v zadnjih mesecih predstavili nekaj pomembnih novosti, pri družbi PalmOne pripravljajo nove modele, ki bodo najbrž predstavljeni že oktobra. Največja novost bo novi ročni računalnik Tungsten T3, ki bo nasledil šele nekaj mesecev star model Tungsten T2, s katerim bo imel zelo podobno ohišje. Slednji pa bo zamenjal doslej prodajani Tungsten T, seveda ob nekoliko nižji ceni. Največja novost se obeta na področju procesorjev, saj bo T3 najbrž zasnovan na procesorju Intel XScale s taktom 400 MHz, kar je zmogljivostno precej več od današnjih procesorjev Texas Instruments OMAP s taktom 144 MHz.

Računalnik bo poleg tega vseboval 64 MB RAM ter barvni zaslon z ločljivostjo 320 x 480 pik, pri čemer spodnjih 160 vrstic s pikami souporablja programsko izvedeno vnosno polje za vnos grafitov. Glede na položaj pri uporabi, računalnik samodejno preklaplja med navpičnim in vodoravnim prikazom vsebine zaslona. Z zunanje plati se bo Tungsten T3 razlikoval od predhodnikov z nekoliko drugače oblikovanimi tipkami in manjšimi podrobnostmi.

Druga novost je Tunsgten E, ki je prav tako namenjen poslovni rabi, vendar na tem segmentu sodi med cenejše modele. Vsebuje 32 MB RAM, procesor OMAP s taktom 144 MHz in 32 MB RAM. Prihranek glede na druge modele so dosegli z odstranitvijo premičnega pokrova za tipke, vnosno mesto za grafite pa je fiksno. Tungsten E se bo od sistemov za domačo/osebno rabo razlikoval tudi po priloženi programski opremi, saj bo v kompletu več programov primernih bolj za izmenjavo dokumentov in sinhronizacijo podatkov. Tungsten E naj bi stal 200 dolarjev, Tungsten T3 pa 400 dolarjev.

PalmOne bo najbrž predstavil tudi nov potrošniški model Zire 21, ki bo stal približno 100 dolarjev, vendar za zdaj še ni jasno ali bo povsem nadomestil prvotni model Zire. Zaslon je še vedno sivinski z ločljivostjo 160 x 160 pik, pomnilnik povečan s 2 MB na 8 MB. Zire 21 bo kot kaže tako kot večji modeli uporabljal PalmOS 5, zato je moč pričakovati, da bodo povečali tudi zmogljivost vgrajenega procesorja.

http://www.palmone.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji