Objavljeno: 14.10.2002

Palm Zire -- prvi ročni računalnik cenejši od 100 dolarjev

Palm skuša z novim ročnim računalnikom Zire ponovno obuditi rast prodaje, ki prinaša novo obliko, vsebino, predvsem pa zelo ugodno ceno. Računalnik je namenjen predvsem manj zahtevnim uporabnikom in domači rabi, vsebuje pa vse običajne funkcije, kot so koledar, imenik, spisek opravil in beležka.

Palm Zire ima povsem novo obliko, ki je hkrati preprosta in elegantna. Kljub temu, da gre za sistem spodnjega cenovnega razreda s kombinacijo bele in srebrne barve zgleda bolj kot dosedanji najcenejši Palmi. Obenem je tudi najlažji doslej, saj tehta le 107 gramov. Vgrajen je sivinski zaslon z ločljivostjo 160 x 160 pik in ločenim mestom za vnos grafitov. Zaslon je po potrebi lahko zaščiten s posebnim pokrovom. Pod zaslonom se nahajata le dve tipki (za priklic koledarja in imenika), s čimer so želeli predvsem poudariti enostavnost uporabe.

Novi Palmov sistem ima vgrajen procesor Motorola Dragonball EZ s taktom 16 MHz in samo 2 MB RAM, kjer se najbolje vidi, zakaj je lahko sistem tako poceni. Kljub temu je celota dovolj za osebno vodenje podatkov. Na podalgi tega je razumljivo, da ima Zire vgrajen PalmOS 4.1 in ne novi PalmOS 5, ki bo moral počakati na zmogljivejši sistem Palm Tungsten. Vgrajeni so infrardeči in USB vmesnik, priložena pa programska oprema za sinhronizacijo s priljubljenimi pisarniškimi programi. Za zabavo je vgrajenih tudi nekaj iger.

http://www.palm.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji