Objavljeno: 7.3.2003

Palm zmanjšuje napovedi

Najuspešnejši proizvajalec ročnih računalnikov Palm je prejšnje napovedi prihodka v tretjem trimesečju (od 230 do 250 milijonov dolarjev) zmanjšal na 205-210 milijonov dolarjev - predvsem na račun slabše prodaje najzmogljivejših modelov Tungsten v ZDA. V Evropi gre prodaja po pričakovanjih v vseh cenovnih razredih, v ZDA pa gre kolikor toliko dobro le manj in srednjezmogljivim modelom.

Trg ročnih računalnikov že lani ni razveselil proizvajalcev, saj je število prodanih kosov padlo za devet odstotkov na 12,1 milijona v primerjavi z letom 2001, so ugotovili pri Gartner Dataquestu. Palm je lani zabeležil 12-odstotni padec, prodal pa je 4,4 milijona svojih izdelkov.

Na prodajo še vedno vpliva gospodarska kriza - tako na področju uporabnikov kot pri podjetjih, ugotavljajo pri Palmu, in napovedujejo nadaljnje zniževanje stroškov. V tekočem trimesečju bodo odpustili dvesto zaposlenih, kar predstavlja 19 odstotkov delovne sile, podoben delež zaposlenih pa bo ostal brez dela tudi pri podružnici PalmSource, ki skrbi za operacijski sistem.

http://www.palm.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji