Objavljeno: 19.2.2003

Palm znižuje cene

Pri Palmu so se odločili za razprodajo treh modelov ročnih računalnikov, pri katerih so znižali cene do dvajset odstotkov. Model m130 se je pocenil iz 250 na 200 dolarjev, m515 s 350 na 300 dolarjev, model Tungsten T, ki so ga začeli prodajati lanskega oktobra, pa s petsto na štiristo dolarjev.

Modela m130 in m515 sta šla v četrtem trimesečju dobro v prodajo, zasedla pa sta drugo in peto mesto med najbolj prodajanimi modeli ročnih računalnikov. Tungsten T pa ni prepričal veliko kupcev, zato je v zadnjem trimesečju pristal na repu priljubljenosti. Družba NPDTechworld, ki spremlja dogajanja v maloprodaji, je ugotovila, da je povprečna cena ročnih računalnikov padla z 260 na 217 dolarjev v primerjavi med prvim in zadnjim lanskim trimesečjem. Na trgu so uspevali predvsem poceni modeli, zato je bil Palmov Zire za sto dolarjev prava prodajna uspešnica.

Palm se je odločil za pocenitev zaradi pospeševanja prodaje, akcijo pa so usmerili predvsem v manj zahtevne kupce. Pri Gartner Dataquestu niso presenečeni nad Palmovimi prodajnimi metodami, saj je industrija ročnih računalnikov v letu 2002 prodala devet odstotkov manj kosov kot predlani.

http://www.palm.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji