Objavljeno: 6.11.2004

PalmOne se ogreva za Microsoft, Linux

Ročni računalniki podjetja PalmOne so doslej temeljili na operacijskem sistemu PalmOS, vendar se lahko v prihodnje spremeni. Podjetje je potrdilo, da v svojih razvojnih oddelkih preizkušajo tudi alternativne operacijske sisteme, med katerimi sta v ospredju Microsoft Windows CE oziroma platforma PocketPC in Linux. V podjetju sicer ne še ne želijo govoriti o načrtih za komercialno rabo, toda analitiki menijo, da je možnost izdelkov z drugimi operacijskimi sistemi povsem verjetna.

Po razcepitvi nekdanjega podjetja Palm na podjetji PalmSource (operacijski sistem PalmOS) in PalmOne (ročni računalniki) imajo pri slednjem proste roke glede izbire operacijske sistema, PalmOS pa je na voljo tudi številnim drugim proizvajalcem. Po nekaterih informacijah je oziranje za alternativami tudi posledica nezadovoljstva s hitrostjo razvoja sistema PalmOS, ki je v zadnjem času pogosto zaostajal za tekmeci.

PalmOne s tako potezo morda skuša tudi ustaviti padec prodaje lastnih sistemov, medtem ko se denimo prodaja računalnikov PocketPC povečuje. V vsakem primeru pa PalmOne ne razmišlja o popolni zamenjavi platforme, temveč o dodatnih modelih, ki bi obstajali vzporedno s trenutno ponudbo.

http://www.palmone.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji