Objavljeno: 6.8.2002

PalmSource z novimi strateškimi partnerji

PalmSource, proizvajalec operacijskega sistema PalmOS, je sklenil nekaj povezav, s katerimi nameravajo predvsem poslovnim uporabnikom PalmOS omogočiti nekaj lastnosti, ki so do sedaj manjkale.

Skupaj s podjetjem Insignia Solutions sodelujejo pri razvoju standardnega javanskega storja za PalmOS. Insigina Mobile Foundation temelji na lastnem navideznem stroju JVM, ki vključuje tudi optimizirano različico Sunove Java2 Micro Edition in je povezan z vmesnikom Java API, ki ga promovira PalmSource.

Sodelovanje s podjetjem Access Systems pa bo proizvedlo nov spletni brskalnik za računalnike s PalmOS, ki ne bo odvisen od posredniških strežnikov. Podpiral bo varne povezave SSL in se držal vseh veljavnih standardov in priporočil kot so HTML 4.01, XHTML 1.0, Dynamic HTML in ECMA Script (JavaScript).

Zadnja povezava je s podjetjem SafeNet, ki je že pripravilo razvojno različico programa SoftRemotePDA, ki je v osnovi odjemalec VPN za ročne računalnike. Licenčni uporabniki lahko z njim preizkusijo in dodatno razvijejo varno povezovanje prek interneta.

http://www.palmsos.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji