Objavljeno: 26.8.2011

Panasonic išče nove foto izzive

Panasonic je osvežil svojo ponudbo digitalnih fotoaparatov, s katerimi iščejo nove tržne niše in priložnosti. V časih, ko se kupci dosedanjih žepnih fotoaparatov vse bolj odločajo namesto tega za pametne telefone, je pač potrebno ponuditi nekaj več. Denimo preprost aparat, ki pa ima zelo velik optični zum ali pa vse kar bi si želel nekdo, ki razmišlja o aparatih DSRL, a ne želi investirati velike vsote denarja.

Prva novost, Lumix DMC-FZ150 zato cilja na zahtevnejše amaterje. V razmeroma majhnem ohišju ponuja aparat s 24x optičnim zumom, tipalom pri 12 milijonih pik, prenovljeno podporo za snemanje v visoki ločljivosti (60 fps, do 28 Mb/s), tudi z zunanjim stereo mikrofonom in obenem zmožnostjo slikanja do 12 slik na sekundo v polni ločljivosti. Zaradi tega so vgradili zmogljivejši procesor, ceno pa ohranili pod 500 dolarji.

Še bolj poseben pa je model Lumix FX90, ki žepni fotoaparat združuje z internetom in pametnimi telefoni. Za prvo služi vgrajen vmesnik Wi-Fi (802.11n) s katerim lahko fotografijo prenesemo neposredno prek omrežne povezave. Panasonic tu računa predvsem na uporabo svoje storitve v Oblaku, ki omogoča uporabnikom nalaganje fotografij na varovan pomnilniške medije. Še bolj pa je zanimivo, da Panasonic ob tem ponuja programe za Apple iOS in Googlov Android, ki nato omogoča izmenjavo gradiva s fotoaparatom prek omrežne povezave. Sicer pa sam telefon nudi tipalo 12 milijonov pik, 5x optični zum in možnost snemanja video posnetkov v polni ločljivosti HD. Cena še ni znana.

http://www.panasonic.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji