Objavljeno: 9.3.2010

Panasonic prenavlja DSLR aparate

Panasonic je predstavil dve zanimivi novosti na področju digitalnih zrcalno-refleksnih fotoaparatov: model Lumix DMC-G2 ki nadomešča nadvse priljubljeni model DMC-G1 in doslej najlažji fotoaparat z izmenljivimi lečami Lumix DMC-G10, katerega telo tehta komaj 336 gramov, z objektivom, akumulatorjem in pomnilniško kartico pa komaj preseže pol kilograma. Za oba pa je značilno, da sta zgrajena na podlagi tehnologije Micro Four Thirds

Lumix DMC-G2 je zgrajen na enakem ohišju kot dosedanji G1, vgradili pa so kar nekaj izboljšav. Za začetek je tu uporabniško nastavljiv sistem samodejnega ostrenja (AF), pa zmožnost snemanja video posnetkov v visoki ločljivosti 720p in zapisu AVCHD Lite, zanimiva pa je izbira 3-palčnega zaslona LCD, ki je gibljiv in povrh vsega občutljiv na dotik. Nekaj kar doslej še ni bilo videti med fotoaparati DSLR. Ločljivost je še naprej 12,1 milijonov pik.

Lumix DMC-G10 pa stavi na kompaktnost. Ob enakem tipalu kot pri modelu G2 so tu tokrat pripravili nekoliko drugačen osnovni objektiv v razponu 14-42 mm (ekvivalentno 28-84 mm pri 35mm aparatih) ter vgrajeno kukalo. Tudi tu je podprto snemanje video posnetkov v ločljivosti 720p, oba novinca pa podpirata nove kartice SDXC.

http://www.panasonic.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji