Objavljeno: 22.7.2005

Panasonic prenavlja fotoaparate Lumix

Panasonic je predstavil tri nove modele iz družine digitalnih fotoaparatov Lumix, ki so namenjeni različnim okusom in potrebam. Najmanjši, a hkrati tudi najbolj elegantni je model Lumix DMC-FX9, ki je debel le 2,4 cm in tehta 127 gramov, ob čemer nudi ločljivost 6 milijonov pik in 3-kratni optični zum. Panasonic se je odpovedal optičnemu kukalu, kar kompenzirajo z velikim, 2,5-palčnim zaslonom. Ta model ima tudi algoritem za stabilizacijo slike in hitrejšo elektroniko, ki omogoča slikanje do treh slik na sekundo.

Tudi druga novost, model Lumix DMC-LX1 sodi med manjše fotoaparate (debelina 2,6 cm, teža 155 gramov), vendar je hkrati med njimi posebnež. Je namreč eden od redkih fotoaparatov, ki premore CCD s tipali v razmerju 16:9. Ločljivost je kar 8,6 milijona pik, optični zum pa je 4-kratni. Sliko je mogoče seveda zajemati tudi z navadnim razmerjem 4:3, seveda pa se za tak fotoaparat spodobi, da zna snemati tudi video posnetke v ločljivosti VGA in s 30 slikami na sekundo.

Zadnja novost je Lumix DMC-FZ30, ki zamenjuje priljubljeni model FZ20 z 12-kratnim optičnim zumom. Lastnosti objektiva so pri novem modelu ostale enake, le da je Panasonic v temu primeru ločljivost tipala povečal na 8 milijonov pik. Seveda je tudi tu algoritem za stabilizacijo slike Mega O.I.S., fotoaparat pa je mogoče tudi povsem ročno krmiliti. Kot tak je zanimiva alternativa fotoaparatom SLR, le da je precej cenejši, s prenovljeno elektroniko in sistemsko programsko opremo pa nudi tudi več funkcionalnosti in načinov slikanja, kot doslej.

Panasonic Lumix DMC-FX9.

Panasonic Lumix DMC-LX1.

Panasonic Lumix DMC-FZ30.

http://www.panasonic.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji