Objavljeno: 19.10.2007

Panasonic z novima projektorjema

Panasonic se je svoje projektorske novosti evropskim novinarjem odločil prikazati kar v svojem centru v Wiesbadnu. Glavni zvezdi sta bila modela za domači kino PT-AX200E in PT-AE2000E, ki sta nadgradnja uspešnih predhodnikov PT-AX100E in PT-AE1000E.

PT-AX200E je od predhodnika ohranil vse dobre lastnosti in se naj bi še vedno zelo dobro odrezal pri prikazovanju filmov pri normalni svetlobi. Zaradi čedalje večje popularnosti igralnih konzol so pri Panasonicu izboljšali prikazovanje hitrih posnetkov.

S posebnim hitrejšim procesiranjem video signala so tako po navedbah Panasonica uspeli za 3-krat zmanjšati odzivni čas, ki sedaj znaša zgolj 5 milisekund, kar je primerljivo s klasičnimi LCD zasloni.

Posodobili so tudi zaznavanje zunanje svetlobe, ki prilagodi osvetljenost in kontrast projekcije, za pravilnost prikazanih barv pa poskrbi tako imenovan »Pure Color Filter«.

Novost je tudi PT-AE2000E, Panasonicov drugi projektor visoke ločljivosti 1920 × 1080 pik namenjen domači, pa tudi profesionalni uporabi. Pohvali se lahko z novimi asferičnimi lečami (izdelane v isti tovarni kot Lecia leče za Panasonicove fotoaparate), ki pripomorejo k ostrejši sliki, zaradi manjšega števila leč pa se je proizvodnja tudi pocenila.

Vgrajena Epsonova LCD matrika je polprosojna, že tako skoraj nevidna mrežica med pikami pa še manjša. Na predstavitvi smo se o tem lahko prepričali, saj je bilo možno primerjati projicirano sliko predhodnega in novega modela. Pohitrili so tudi dinamično zaslonko, katere odzivni čas so znižali na minimum – torej na vsako prikazano sliko.

Za filmske sladokusce pa so se posebej potrudili s pravilnim prikazom barv s pomočjo novega barvnega filtra, ter 16 bitno gamma korekcijo. Zanimivo je, da je cena, ki naj bi znašala 2699 EUR, občutno nižja kot pri predhodnem modelu, kar jasno nakazuje, da je tehnologija visoke ločljivosti v razcvetu.

http://www.panasonic.si/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji