Objavljeno: 21.7.2006

Panasonicove novosti

Panasonic je predstavil nove modele digitalnih fotoaparatov, s katerimi želijo še povečati tržni delež. Podjetje v zadnjem letu doživlja na področju digitalne fotografije hiter razcvet, kar želijo zdaj potrditi z novimi modeli tako za manj zahtevne, kot zahtevnejše uporabnike. Prvi novosti sta modela Lumix DMC-FX50 in DMC-FX07, ki nadomeščata dosedanji uspešni model DMC-FX01. Oba fotoaparata imata tipali CCD s 7,2 milijoni pik, 3,6-kratni optični zum in algoritem za stabilizacijo slike. Razlikujeta se predvsem v velikosti zaslona LCD, ki je v prvem primeru 3-palčni, v drugem pa 2,5-palčni. Novost je tudi algoritem Intelligent ISO kontrol, ki samodejno poveča občutljivost posnetka, da bi s tem skrajšali čas odpiranja zaslonke.

Panasonic Lumix DMC-FX50.

Panasonic Lumix DMC-FX07.

Naslednja novost je model Lumix DMC-FX3, ki sodi med kompaktne modele. Nudi tipalo s 6 milijoni pik, 3-kratni optični zum, stabilizacijo slike in visoko občutljivost ISO 1600. Zelo zanimiv pa je novi model Lumix DMC-LX2, ki ponuja tipalo z 10,2 milijoni pik, vendar v razmerju slike 16:9. V primerjavi s predhodnikom LX1 so pri Panasonicu uspeli precej zmanjšati šum slike (občutljivost do ISO 3200), za kar ima zaslugo novi procesor Venus III. Seveda lahko poleg fotografij s fotoaparatom snemamo tudi video posnetke v širokem zapisu.

Panasonic Lumix DMC-FX3.

Panasonic Lumix DMC-LX2.

Za zahtevnejše uporabnike Panasonic ponuja model Lumix DMC-FZ50. Gre za aparat z 10 milijoni pik in zmogljivo optiko, ki nudi 12-kratni zum. Tudi ta model ima vse novosti iz zgoraj omenjenih modelov, poleg tega pa še nekaj posebnosti. Video posnetke zna snemati do ločljivosti 848 x 480 pik (razmerje 16:9), funkcija Intelligent ISO, fotoaparat pa zna samodejno zaznati hitro gibanje in pri tem optimizirati občutljivost in druge parametre, da posnetek ni zabrisan.

Panasonic Lumix DMC-FZ50.

http://www.panasonic.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji