Objavljeno: 18.4.2012

Peeble - ura z digitalnim papirjem

Zamisel za zapestno uro Peeble, ki vsebuje zaslon s tehnologijo E-ink in se prek brezžične povezave povezuje z mobilnim telefonom, je doživela neverjeten uspeh in odziv med internetnimi uporabniki. Zamisel, ki jo objavil podjetnik Eric Migicovsky na spletnem inkubatorju Kickstarter, je zbrala prvi milijon dolarjev za zagon proizvodnje v komaj 28 urah. Ob pisanju te novice je avtor zbral že več kot 4 milijone dolarjev prispevkov za zagon komercializacije zamisli. Kickstarter je sicer vališče inovativnih idej, ki jih financirajo podporniki z majhnimi donacijami (crowsourcing).

Zapestna ura Peeble ima kar nekaj zanimivih lastnosti. Ker uporablja digitalni papir namesto klasičnih zaslonov LCD, električno energijo potrebuje le pri spremembi prikazane vsebine. Na ta način so avtorji dosegli več kot teden dni delovanja z enim polnjenjem akumulatorja, kljub temu, da ura uporablja brezžični vmesnik bluetooth. Druga inovacija je poseben program za telefone Android, s katerim lahko določimo ozadje zaslona na ure, posredujemo informacije (na primer naslov pravkar predvajane skladbe na telefonu, prihajajoča sporočila in pošto ali ime klicatelja) ali pa na uro namestimo kar interaktivne aplikacije (merilnik hitrosti pri vožnji s kolesom, daljinec za večpredstavni predvajalnik,...).

Avtorji trdijo, da bo ura Peeble stala 150 dolarjev. Še namig za vlagatelje - ti bodo dobili ob nakupu občuten popust v zahvalo za podporo zagona projekta.

http://www.kickstarter.com/projects/597507018/pebble-e-paper-watch-for-iphone-and-android

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji