Objavljeno: 4.9.2012

Philipsovi monitorji za vse okuse

Podjetje MMD, ki je nosilec blagovne znamke Philips za računalniške monitorje, je na sejmu IFA v Berlinu prikazalo cel niz zelo zanimiv monitorjev. Med njimi mnogi prvič v ta segment prinašajo tehnologije, ki smo jih doslej srečali le pri najbolj naprednih televizorjih.

Prva novost je 29-palčni monitor, ki nudi sliko v razmerji 21:9, torej z izrazito široko sliko, primerno predvsem za predvajanje filmov v originalnem razmerju. Zamisel so dobili pri Philipsovem televizorju z enakimi razmerji. Monitor ima ločljivost 2560 x 1080 pik, povrh vsega pa je zaslon tipa AH-IPS, torej z zelo svet svetlo sliko in poudarjenimi barvami. Premore tudi dvojne vhode in zna sočasno prikazati dva vira (Multiview), drugega ob drugem.

Druga novost je monitor z imenom Gioco (italijansko pomeni "igra"), ki meri po diagonali 27-palcev, zanj pa je značilna predvsem tehnologija Ambiglow, ki je prav tako že vrsto let značilnost Philipsovih televizorjev. Monitor zna na zadnji strani odsevati barvno svetlobo, ki se prilagaja vsebini na monitorju in s tem pričara še boljše vzdušje in občutek. Tudi ta je v razmerju 21:9, namenjen pa je predvsem ljubiteljem iger, tudi z zelo kratkimi odzivnimi časi.

MMD je pripravil tudi 23-palčni monitor s tehnologijo IPS, ki ima kot posebnost vgrajeno tehnologijo Smart MHL (Mobile High Definition Link). Z njo lahko na zaslonu neposredno prikazujemo vsebino iz telefonov in tablic z operacijskim sistemom Android in to brez kake posebne programske opreme. Obenem lahko mobilno napravo napajamo neposredno prek monitorja.

Omeniti velja tudi profesionalni monitor s 27-palčnim zaslonom, tehnologijo PLS, ločljivostjo 2560 x 1440 pik, vgrajeno spletno kamero, zmožnostjo prikaza dveh virov, razdelilnikom USB 3.0, ki zna tudi napajati naprave, obenem pa ima posebno tipalo PowerSensor, s katerim lahko upravljamo porabo energije.

Za nameček je MMD prikazal tudi prototip monitorja, ki omogoča prikaz 3D slike brez uporabe posebnih očal. Autosteroskopski monitor zna prikazati sliko v polni ločljivosti HD, ostale podrobnosti pa so za zdaj še zavite v tančico skrivnosti.

http://www.mmd-p.com/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji