Objavljeno: 1.11.2004

Phoenix BIOS bo varoval računalnike

Podjetje Phoenix je na konferenci Intel Developer Forum na Tajvanu razkrilo podrobnosti nove generacije sistemske programske opreme BIOS, ki bo omogočala boljše varovanje računalnikov z različnimi dodatki. Phoenix je v ta namen razvil novo arhitekturo, ki jo imenujejo TrustedCore, novost pa je tudi programski vmesnik Extensible Firmware Interface (EFI), ki bo omogočal razvoj dodatnih programov za varovanje in pregledovanje računalnika v fazi zagona sistema, torej pred nalaganjem samega operacijskega sistema.

Na sejmu so objavili tudi prvo specifikacijo, navodila in razvojno okolje, ki so namenjeno predvsem razvijalcem programskih rešitev ter kot priprava proizvajalcem strojne opreme. Nekateri moduli strategije Trusted Core so že na voljo, večje novost pa še pričakujejo nekako do prihoda naslednje različice okolja Windows "Longorn".

Že zdaj pa imajo razvijalci na voljo paket Phoenix CoreArchitect, ki omogoča razvoja namenskih programov neposredno v razvojnem okolju Microsoft Visual Studio .NET 2003. Celota je zgrajena tako, da upošteva stroge varnostne mehanizem za zagotovitev nemotenega delovanja računalnika.

Novost je tudi program Phoenix cME TrustedConnector, ki omogoča napredno avtentikacijo naprav na omrežje, s čimer lahko dosežemo večjo varnost v omrežjih. Program omogoča izdelavo profilov naprav in njihovo šifrirano posredovanje strežnikom, ki vršijo avtentikacijo ali pa izolacijo posameznih naprav.

Zmožnosti nove generacije sistemov BIOS lepo kažejo programi, kot je Phoenix FirstWave Recover Pro 2004, ki izdeluje varnostne kopije podatkov na računalnikih in jih shranjuje na zaščitene razdelke na disku računalnika. FirstWave Assistant pa omogoča, da prenosni računalnik uporabljamo kot ročni računalnik s trenutnim zagonom, saj omogoča dostop do elektronske pošte, koledarja, opravil in imenika v paketu Microsoft Outlook, brez da bi morali zagnati sam operacijski sistem. Prve novost lahko pričakujemo v računalnikih že v začetku 2005.

http://www.phoenix.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji