Objavljeno: 14.7.2010

Picasa omogoča spletno urejanje fotografij

Google je potreboval le okoli tri mesece, da je pred tremi meseci kupljeni spletni urejevalnik fotografij Picnic vgradil v svoj obstoječi fotografski servis Picasa Web Albums. Uporabniki lahko zdaj računajo na preprosto urejevanje fotografij shranjenih v svojem spletnem albumu, brez da bi zaradi tega na računalnik namestiti slikovni urejevalnik.

Picnic omogoča osnovne funkcije, ki jih srečamo pri urejanju fotografij, kot so obračanje, razrez, popravljanje barv, osvetlitve, ostrine, odstranjevanje rdečih oči. Na voljo je celo orodje za samodejno popravljanje fotografij, dodajamo lahko tudi posebne učinke in grafične elemente iz nabora javno dostopne zbirke ali lastnega gradiva. Popravljene fotografij lahko nato zopet shranimo v spletni album, celota pa je na voljo brezplačno.

Google navaja, da bo Picnic poleg brezplačne, v Picaso združene storitve, še naprej na voljo tudi kot plačljiva storitev, ki bo nudila nekaj več funkcionalnosti, na voljo pa bo tudi prek drugih ponudnikov, kot je Yahoo. Med tem že pripravljajo nove različice, ki bodo nudile za uporabnika še bolj enotno uporabniško izkušnjo in uporabniški vmesnik.

http://picasaweb.google.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji