Objavljeno: 11.3.2012

Picasa spoznava Google+

Google je objavil novo različico programa Picasa za namizne računalnike, ki zna fotografije elegantno deliti z družabnim omrežjem Google+. Vsakič, ko fotografije skušamo naložiti v spletno storitev Picasa, nam program ponudi tudi dodatno tipko, za enostavno nalaganje fotografij na časovno os v Google+, seveda pa lahko hkrati določimo, kateri krogi (circles) prijateljev, bodo določene fotografije videli.

Vključimo lahko tudi osebe, ki nimajo računa Google+, pri čemer bodo povezave na fotografije dobili prek elektronske pošte. Pri označevanju fotografij (tagging) lahko zdaj uporabljamo tudi prijatelje iz Google+, pri čemer program opcijsko sam poskrbi, da so nato fotografije dostopne določeni osebi.

Integracija z Google+ pa ni edina novost Picase 3.9. V program so vgradili 24 novih učinkov, ki so jih pred leti pridobili z nakupom družbe in storitve Picnic. Marsikomu pa bo še bolj všeč možnost urejanja dveh fotografij ene ob drugi, pri čemer lahko tako na primer retuširamo kopijo fotografije, med tem ko poleg nje spremljamo original.

http://picasa.google.com/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji