Objavljeno: 28.3.2003

Pisarna in zabava v avtomobilu

Mercedes Benz in Cyclops System sta predstavila prve večje korake pri namestitvah računalnikov v avtomobile. Mercedese serije S in E je mogoče dobiti serijsko z vgrajenim računalnikom v zadnjem sedežu, ki omogoča pisarniško delo in ogled večpredstavnih vsebin. Osnovni gradnik je večfunkcijska komunikacijska enota, osnovana na procesorju Pentium III-M s taktom 700 MHz, 512 MB pomnilnika, 10 GB diska, GSM vmesniku in tiskalniku; vgrajena je v zadnji sedež, v naslonjalu za glavo prednjega sedeža pa se nahaja 6,5-palčni LCD zaslon.

Izdelek omogoča pisarniško delo in povezavo na splet, naprednejši model, namenjen zabavi, pa vključuje dva zaslona, televizijski sprejemnik in enoto DVD-ROM. Čeprav je naprava vsekakor uporabna, pa je cena precej visoka, saj je za njo treba odšteti kar 19 tisoč evrov, za naprednejši model pa še dodatnih 3000. V Nemčiji so tako prirejeni Mercedesi in naprave pripravljene za vgradnjo že na voljo.

Mercedes pa ni bil osamljen, saj je tudi nemško podjetje Cyclops predstavilo podobno napravo, ki pa so jo vgradili v avtomobile BMW. Cyclops InCarPC vključuje dva 15-palčna zaslona LCD in enoto DVD/CD-RW, računalnik pa je mogoče povezati z drugimi napravami in omrežji preko vmesnikov USB, brezžičnega etherneta, sistemov GPRS, HSCSD ali bluetooth. Sistem vključuje tudi video kamero in radijski sprejemnik, nanj pa je mogoče priključiti igralno konzolo Sony PlayStation2. Osnovno različico InCarPC je mogoče dobiti že za 2000 evrov.Mobilne naprave za vgradnjo v avtomobile je predstavilo tudi več drugih proizvajalcev, ki se povečini ogrevajo za bluetooth.

http://www.mercedes-benz.com

http://www.cyclops.de

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji