Objavljeno: 16.10.2013

Piškavi četrtletni rezultati za Intel

 Podjetje Intel je predstavilo četrtletne poslovne rezultate, njihovi prihodki so znašali 13,5 milijarde ameriških dolarjev, čisti dobiček pa v višini 3 milijarde.

 Glede na enako lansko obdobje, pomeni, da podjetje praktično ni zabeležilo rasti ne po prihodkih in ne po dobičku, saj se oboje razlikuje le za malenkost, toda vodstvo je optimistično, saj je pred njimi obdobje povsem novih družin procesorjev Core s kodnim imenom Haswell, pa Atomov poimenovanih Bay Trail ter tudi strežniških Xeonov, ki temeljijo na mikroarhitekturi Ivy Bridge.

»V tretjem četrtletju smo dosegli pričakovane poslovne rezultate kljub težavnemu okolju,« je poslovne rezultate pospremil izvršni direktor podjetja, Brian Krzanich. »Še naprej uresničujemo svojo strategijo zagotavljanja čedalje širšega nabora izdelkov, ki pokrivajo ključne hitro rastoče segmente, operacijske sisteme in naprave. Od avgusta smo predstavili več kot 40 novih izdelkov za najrazličnejše segmente – od naprav za internet stvari do izjemno prenosnih naprav in preklopnih tablic.«

Na rezultat je najbolj vplivala slaba prodaja PC-jev v tem kvartalu, prihodki njihove PC Client Group so nanesli 8,4 milijarde, kar je 3,5 odstotka manj kot lani. Največjo rast je zabeležila njihova skupina Data Center Group, ki ponuja strežniško opremo, njeni prihodki so znašali 2,9 milijarde, kar je 12,2 odstotka več, kot v lanskem tretjem četrtletju.

Za naslednje četrtletje vodstvo Intel Corp. pričakuje 13,7 milijarde prihodkov, z možnimi odstopanji navzgor in navzdol v višini 500 milijonov. 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji