Objavljeno: 13.3.2010

PlayStation Move

Sony je končno predstavil svojo izvedbo žiroskopskega krmilnika za igralno konzolo PlayStation 3, ki so ga mnogi že nestrpno pričakovali kot odgovor na inovativni krmilnik konkurenčne konzole Nintendo Wii. Nov krmilnik z imenom PlayStation Move dviga mejo možnega še višje, saj poleg žiroskopskih tipal za rotacijo, merilnikov pospeškov in celo merilnika jakosti zemeljskega magnetnega polja prvič vsebuje tudi nadzor položaja v prostoru s pomočjo video kamere. Dodatni del paketa je namreč video kamera PlayStation Eye, ki zna spremljati enega ali več krmilnikov v prostoru in s tem določiti točno, ne samo relativno pozicijo igralca. Zaznati zna tudi druge igralce, kar daje celoti povsem nove dimenzije v možnosti skupinskega igranja.

PlayStation Move ima na vrhu posebno kroglo, ki se lahko po potrebi obarva v različne barve. Služi tako za vizualno določanje položaja v prostoru, kot tudi kot možnost programsko določljivih povratnih informacij za igralca. Dodatne informacije igralec dobi tudi z tresljaji. Sam krmilnik ima vgrajen na sebi več tipka za izbiro med igro, če pa to ni dovolj si je mogoče omisliti še dodaten pod-krmilnik za drug roko, ki služi kot dodatni krmilnik, na primer za navidezno napenjanje loka, kjer prideta v poštev obe roki. Ta krmilnik ima tudi igralno palico in smerniške tipke, tako da je možnosti za upravljanje iger več kot dovolj.

Sony trdi, da bo PlayStation Move na trg poslal v letošnji jeseni za ceno manj kot 100 dolarjev na komplet za uporabnika. V letošnjem letu naj bi objavili tudi vsaj 20 iger, ki bodo znale izkoriščati možnosti novega krmilnika.

http://www.playstation.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji