Objavljeno: 16.4.2003

Plextor: novi zapisovalnik PlexWriter Premium in pomnilniški ključi PlexFlash

Plextor je predstavil novo generacijo zapisovalnikov, ki znajo na nosilce zapisovati s hitrostmi do 52, prvič pa so se tudi podali na področje pomnilniških ključev USB, ki uživajo vedno večji uspeh pri kupcih. Novi PlexWriter Premium, kot je ime zapisovalniku, zmore na nosilce CD-R zapisovati s hitrostjo 52x, na nosilce CD-RW pa prav tako z doslej najvišjo zabeleženo hitrostjo 32x. Premore vodilo EIDE, 8 MB velik medpomnilnik, povprečni dostopni čas 65 ms in vse sodobne tehnologije za nadzorovan in varen potek zapisovanja.

Velika novost pa je poleg višje hitrosti zapisovanja tudi zmožnost zapisovanja znatno večje količine podatkov od tiste, ki jo deklarativno spravimo na nosilec. S pomočjo tehnologije, ki so jo poimenovali GigaRec zapisovalnik lahko na standarden nosilec velikosti 80 minut zapiše kar 1 GB podatkov (namesto 700 MB, kot je v osnovi). Podpira tudi nosilce dolžine 99 minut, na katere lahko posnamemo celo do 1,2 GB podatkov. Pri Plextorju trdijo, da bi morali biti tako narejeni posnetki združljivi z večino današnjih optičnih enot, nekaj težav pa lahko imajo s starejšimi enotami. Druga novost je tudi tehnologija SecuRec, ki omogoča, da zapise zaščitimo z geslom, brez katerega ne moremo dostopati do podatkov na nosilcu.

S temi novostmi se Plextor hoče oddaljiti od drugih ponudnikov, ki teh lastnosti ne ponujajo. Novi PlexWriter Premium bo na voljo maja v različicah za vgradnjo (EIDE) in kot zunanja enota (USB 2.0). Cene bodo znašale 120 oziroma 200 evrov.

Le nekaj dni predstavitvijo novega zapisovalnika je Plextor napovedal tudi svoje prve pomnilniške ključe, ki jih priključimo na računalnik prek vmesnika USB 2.0. Napravice z imenom PlexFlash, ki tehtajo le 30 gramov, so na voljo v različicah s 128 MB, 256 MB in 512 MB, omogočajo pa zapisovanje s hitrostjo 4 MB/s in branje s hitrostjo 5 MB/s. Za delovanje tako kot drugi pomnilniški ključi ne rabijo nobene dodatne programske opreme ali gonilnikov. Cene se gibljejo od 80 evrov za model s 128 MB do 280 evrov za različico s 512 MB.

http://www.plextor.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji