Objavljeno: 21.7.2009

Plextor s tihimi DVD-zapisovalniki

Na področju DVD-zapisovalnikov od dviga hitrosti na 16x že lep čas nismo bili deležni večjih novosti, kar pa še ne pomeni, da so proizvajalci mirno spali. Pri Plextorju so namreč pripravili nove DVD-zapisovalnike, ki jih ob najvišji hitrosti zapisovanja (24x) krasi tiho delovanje.

Plextorjevi zapisovalniki PX-880SA (vgradni, SATA), PX-870A (vgradni IDE) ter PX-880U (zunanji pogon, USB) rešujejo zadrego glasnega in neredko motečega delovanja zapisovalnikov - ne le pri branju, temveč tudi pri zapisovanju optičnih medijev. Hrup nastaja predvsem zaradi neoptimalnega pretoka zraka, ki ga prenovljena zasnova Plextorjevih zapisovalnikov spretneje odvaja in tako znantno zniža nivo hrupa ob delovanju naprave.

Zapisovalniki na ploščke DVD±R pišejo s hitrostjo 24x, pol manjšo hitrost pa dosegajo na dvoslojnih medijih (DVD±R DL) ter ploščkih DVD-RAM. Na prodajne police naj bi novinci prišli v kratkem, zaenkrat pa so znane le cene za ameriško tržišče, kjer vgradna pogona staneta 55, zunanji pa slabih sto ameriških dolarjev.

www.plextor.be

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji