Objavljeno: 27.2.2006

PMA 2006 - digitalna fotografija gre naprej

Proizvajalci fotoaparatov, v prvi vrsti digitalnih, ki so že nekaj časa v ospredju, so na sejmu PMA 2006 predstavili svoja najnovejša "orožja" za letošnjo sezono. Vse več je digitalnih fotoaparatov SLR, predvsem takih za zmernejšo ceno, proizvajalci pa se še naprej trudijo zapolniti ponudbo na drugih tržnih nišah, kot so kompaktni in ultra lahki modeli ter poceni modeli z zmogljivejšimi objektivi.

Panasonic je objavil sadove sodelovanja z družbo Olympus, z novim modelom Lumix DMC-L1 pa bodo tudi pri tej japonski družbi vstopili v razred digitalnih aparatov Four Thirds SLR. Za zdaj je podatkov o fotoaparatu še razmeroma malo, razen tega, da ima tipalo Live MOS z ločljivostjo 7,5 milijona pik, cel kup skupnih lastnosti z Olymousom E-330, objektiv pa je prispevala Leica.

Na področju digitalnih fotoaparatov SLR je vse bolj aktiven tudi Samsung, ki je predstavil že drugo novost na to temo v letošnjem letu. Model GX-1L bo skušal pomešati karte predvsem med najcenejšimi modeli DSLR, ponuja pa tipalo s 6 milijoni pik, 2,5-palčni zaslon LCD in optiko Schneider-Kreuznach.

Pri Sonyu stavijo na digitalne fotoaparate z velikim zumom. Nova modela DSC-H5 in DSC-H2 nudita objektiv z 12x zumom, vgrajenim stabilizatorjem slike in 7,2 milijona oziroma 6 milijonov pik v tipalih CCD.

http://www.pmai.org

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji