Objavljeno: 9.4.2003

Podatkovni prehod za bluetooth

Pri povezovanju bluetooth naprav pogosto pride do težav zaradi nezdružljive programske opreme, pa tudi sam protokol bluetooth ni najbolj pripravljen na omrežno povezovanje. To težavo so razrešili pri podjetju IXI Mobile z izdelkom Personal Mobile Gateway (PMG), ki služi za upravljanje povezav preko več mobilnih naprav.

Mobilni telefon s PMG-jem bi tako lahko služil kot neka osrednja bluetooth naprava na katero bi se druge povezovale in se z njo usklajevale. PMG vsebuje usmerjevalnik, ki bi tako omogočal drugim napravam samodejno povezovanje v splet preko mobilnega telefona in strežnik, ki bi omogočal drugim napravam povezovanje v načinu tankih odjemalcev, torej z minimalno programsko in strojno opremo. Preprost primer koristne uporabe te tehnologije bi bila ročna ura, ki bi ob klicu na mobilni telefon pričela vibrirati in prikazala ime klicatelja.

Prvi izdelek, ki vključuje PMG je predstavil Samsung, in sicer mobilni telefon GSM SGH-X410, medtem ko so pri Seiku napovedali ročno uro, pri InfoHandu digitalni fotoaparat, pri Game Parku pa mobilni igralnik. V IXI Mobile so povedali, da se dogovarjajo tudi z mnogimi drugimi proizvajalci mobilnih naprav in da pričakujejo prve izdelke na trgu v Evropi in Aziji v nekaj mesecih.

http://www.ixi.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji