Objavljeno: 29.5.2006

Podrobnosti o InDesignu CS3

Adobe Systems je za razliko od večine podjetij, ki trdno skrivajo še ne predstavljene izdelke, približno leto dni pred prihodom nove različice InDesigna razkril nekatere novosti, ki jih lahko pričakujemo v novem orodju za namizno založništvo. V zasebnem pismu spletni strani InDesignSecrets, ki ponuja najrazličnejše informacije o InDesignu, je Adobe predstavil štiri nove zmogljivosti prihajajočega orodja, ki bo del zbirke Creative Suite 3.0.

Dodani bodo novo učinki predmetov, ki bodo podobni kot v Photoshopu. Že v prejšnjih različicah je bilo omogočeno npr. senčenje, v novi različici pa bo pri vseh predmetih (tudi besedilu) moč uporabiti poševno rezanje, bočenje in notranje senčenje.

Podobno kot v Illustratorju bo učinke prosojnosti moč uporabiti pri polnilu predmetov, obrobah in na posameznih vsebinah. Pomembna novost v pogovornem oknu za vstavljanje grafik in besedil v dokument bo možnost izbire več datotek hkrati. Ob potrditvi izbire se bo ob miškinem kazalcu pokazala pomanjšana slika izbrane datoteke, tako da bo razporejanje hitro in preprosto.

InDesign bo na voljo kot univerzalen binarni program, torej bo na voljo tako za Applove računalnike z obema procesorskima arhitekturama - Intel in PowerPC.

www.adobe.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji