Objavljeno: 16.3.2005

Podrobnosti o Internet Explorerju 7.0

Microsoft je pred nekaj tedni potrdil, da nameravajo letos objaviti novo različico spletnega brskalnika Internet Explorer 7.0, zdaj pa so na plan pricurljale prve podrobnosti. Novi Internet Explorer bo na voljo za okolja Windows XP SP2, Windows Server 2003 SP1 in 64-bitne različice teh operacijskih sistemov, prva razvojna različica pa bo objavljena poleti.

Sodeč po virih blizu Microsoftovi razvojni ekipi novega brskalnika, bo Internet Explorer 7.0 z delovnim imenom "Rincon" imel nov uporabniški vmesnik, kjer bodo posamezne strani prikazane v ločenih zavihkih, po zgledu brskalnika Opera. Nova bo podpora za mednarodna domenska imena (IDN, international domain name) in slike v zapisu PNG. Slednje bo brskalnik znal prikazati tudi kot ovojnico čez spletne strani. Dobrodošla bo povsem prenovljena podpora za tiskanje dokumentov iz brskalnika. Vgrajena naj bi bila podpora za novice v zapisu RSS.

Večina novosti pa bo tako ali drugače povezanih z večjo varnostjo delovanja brskalnika. IE 7 bo imel privzeto nastavitev, ki bo zmanjšala pravice skriptnim programom, nova pa bo dodatna ovira, ki bo onemogočala poganjanj skript čez različne domene (tipična metoda za napade na druge računalnike). Izboljšali bodo podporo za protokol SSL, zelo verjetno pa bodo zgradili posebno povezavo z Microsoftovim orodjem za boj proti vohunskim programom Microsoft Anti Spyware. Največja lastnost, ki še ni povsem jasno določena je podpora za stilske strani CCS2, kjer Microsoft še omahuje med različnimi možnostmi.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji