Oglasno sporočilo
Objavljeno: 4.4.2019 08:00

Poenostavljeno 3D tiskanje s 3DWOX

Kakovostni, enostavni za uporabo ter cenovno dostopni 3D tiskalniki…

3D tiskalniki 3DWOX korejskega podjetja Sindoh prihajajo iz podjetja, ki ima dolgo tradicijo v proizvajanju pisarniške opreme. Leta 1960 so začeli s proizvodnjo kopirnih strojev in 2D tiskalnikov. Na podlagi izkušenj ter dobre prakse so pred nekaj leti videli novo priložnost v 3D tiskalnikih. Odločitev je bila prava, saj so postali eno izmed vodilnih svetovnih podjetij, ki proizvaja 3D tiskalnike.

V letu 2019 predvidevajo sprostiti 3D tiskalnik 3DWOX 7X, ki bo omogočal tiskanje večjih izdelkov, ter novo serijo tiskalnikov za stereolitografijo – SLA.

Glavna značilnost 3D WOX tiskalnikov je preprosta uporaba ter mnogo, uporabniku prijaznih, funkcij (več možnosti povezovanja, spletni nadzor nad tiskanjem, vodeno niveliranje podlage, intuitivni uporabniški vmesnik itd.).

3D tiskalniki 3DWOX so na slovenskem trgu že nekaj let. Odzivi strank so pozitivni, pravijo, da zadostujejo njihovim potrebam, tiskajo kakovostne izdelke, so izredno tihi ter, kar ni nepomembno, tudi cenovno dostopni. Njihova uporaba se je precej razširila tudi v šolah, fakultetah in knjižnicah.

Trenutno so na trgu štirje modeli 3D tiskalnikov 3DWOX. Za vse je značilno, da uporabljajo tehnologijo FFF – ciljno nalaganje termoplastičnega materiala, ki v obliki strjene niti potuje skozi grelno šobo. Tam se raztopi in se v plasteh nalaga na podporno mizico. Materiali, ki jih uporabljajo, so PLA (vsi modeli), ABS (modeli DP200, 3DWOX1 in 2X) ter PVA in raztegljiv material, podoben gumi (le model 2X). PVA je podporni material, ki je topen v vodi, kar je še posebej primerno za tiskanje geometrijsko zahtevnih previsnih oblik.

Zadnji model 3DWOX1 ima na voljo tudi prosto izbiro materialov (open material), kar pomeni, da uporabnik več ni vezan na uporabo proizvajalčevih kartuš ampak se samostojno odloči, kateri material bo uporabljal. Materiali, ki jih podpira 3DWOX1 so PLA in ABS od Sindoha ter materiali od drugih proizvajalcev: PLA, ABS, ASA, PETG, PA idr.

Sindoh je tako sledil potrebam trga ter se pridružil konkurenci, ki to storitev že ponuja.

Modela 2X in 3DWOX1 vsebujeta tudi HEPA filter, ki absorbira prah, ustvarjen med tiskanjem. Filter z visokim izkoristkom (HEPA - High Efficiency Particulate Air), ki se običajno uporablja v čistilcih zraka, je zasnovan tako, da učinkovito ustavi zelo drobne delce.

Ostale značilnosti 3DWOX tiskalnikov:

  • preprosta in učinkovita programska oprema
  • namestitev 3D tiskalnika je zelo enostavna
  • zaprta struktura, kar omogoča stabilno temperaturo, manj šuma in varnost za uporabnika
  • privlačen izgled (model DP200 je leta 2016 prejel eno najbolj prestižnih oblikovalskih nagrad na svetu Red Dot Award)
  • samostojno nalaganje polnila, ni potrebe po ročnem menjavanju nitke
  • daljinsko nadzorovano tiskanje preko pametnih naprav, saj ima tiskalnik vgrajeno kamero in LED osvetlitev
  • kartuše za večkratno polnjenje, v modnih barvah
  • 12,7 cm barvni zaslon na dotik, ki ima intuitivni uporabniški vmesnik
  • vsi modeli imajo več možnosti povezovanja: WiFi, USB, Ethernet
  • cenovno dostopni 3D tiskalniki

Velika prednost 3D WOX tiskalnikov je, da imajo enostavno in učinkovito programsko opremo ter so zelo enostavni za uporabo. Enakega mnenja so tudi uporabniki. Kar 90% je dalo tiskalniku 3DWOX DP200 najvišjo oceno 5!

Zaradi vedno bolj rastoče distribucijske mreže v Evropi je Sindoh konec leta 2017 odprl nove skladiščne prostore v Evropi. Tako je na Nizozemskem nastalo veliko skladišče 3D tiskalnikov ter kartuš, ki je po novem precej skrajšalo dobavne roke.

Za ogled ali dodatne informacije kontaktirajte pooblaščenega zastopnika v Sloveniji, podjetje Solid World d.o.o. iz Radomelj.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji