Objavljeno: 8.2.2003

Pomladna kolekcija računalnikov iMac

Družba Apple je predstavila prenovljene osebne računalnike iMac z bolj bogato opremo kot doslej. Novi model z 17-palčnim širokim ploskim zaslonom LCD ima procesor PowerPC G4 s taktom 1 GHz, sistemsko vodilo 133 MHz, 256 MB velik pomnilnik DDR, grafični procesor NVIDIA GeForce4 MX s pomnilnikom 64 MB, disk velikosti 80 GB, hitrejši (4x) SuperDrive (enota DVD-RW), dva priključka FireWire, pet priključkov USB in vgrajeni podpori za brezžične omrežne povezave AirPort Extreme (54 Mb/s) ter za brezžične periferne naprave Bluetooth.

Njegov predhodnik je bil lani najbolj prodajani računalnik družbe Apple, tudi novi pa ohranja obliko majhne polkrožne enote, na kateri je z ročico pritrjen zaslon. Cena novega računalnika bo v ZDA 1800 ameriških dolarjev. Drugi model s 15-palčnim zaslonom LCD ima procesor G4 s taktom 800 MHz, 256 MB RAM, disk velikosti 60 GB, enoto DVD-ROM/CD-RW, grafični procesor NVIDIA GeForce2 MX (pomnilnik32 MB), podporo za brezžično priključitev na omrežja AirPort in stane na drugi strani ocena le 1300 dolarjev.

Družba Apple je napovedala tudi pocenitev njihovih računalnikov serije eMac. Ti so namenjeni domači rabi in še posebej za izobraževalne namene. Za ceno okoli 1000 dolarjev dobimo 17-palčni ploski zaslon in procesor PowerPC G4 (700 MHz), za ceno 1300 dolarjev pa tudi bralnik/zapisovalnik DVD-R/CD-RW SuperDrive. Vsi računalniki imajo naložen najnovejši operacijski sistem Mac OS X "Jaguar" in komplet programov iLife, namenjenih obdelavi fotografij (iPhoto 2), glasbe (iTunes 3), filmov (iMovie 3) in za pripravo DVD-jev (iDVD 3).

http://www.apple.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji