Objavljeno: 18.5.2006

Pomladne novosti iz HP

HP je predstavil razširjeno in osveženo ponudbo svojih prenosnih računalnikov. Novost je tudi dlančnik hw6900 v družini iPAQ.

Novi prenosniki nosijo oznake nx9420, nx6310, nx7400 nc6320, nc6400, nc8430, nc4400, nc2400, nw8440 ter nw9440. Paleta se razteza od ultra lahkih prenosnikov (nc2400 in nc4400), ki sta težka komaj 1,3 kg, pa vse do mobilnih delovnih postaj z velikim zaslonom in zmogljivim 3D grafičnim pospeševalnikom (nw8440). Prenosnike poganjajo procesorji Intel Core Duo, na voljo pa so tudi Core Solo ter Intel Celeron M procesorji.

Zasloni so sedaj veliki vse tja do 17 palcev, prevladujejo pa taki s širokim razmerjem stranic. Novost je tudi tehnologija Brightview, kar je v resnici le običajen zaslon LCD z odstranjenim proti-refleksivnim namazom. S tem pridobimo boljši kontrast prikazane slike, a na račun večjega odbleska okoliške svetlobe.

Raziskave kažejo, da je varnost prenosnikov in predvsem podatkov na njih vse bolj pereč problem. Pri HP-ju so zato v novi družini ponudili kar nekaj različnih varnostnih sistemov. Pri kraji prenosnika je neposredna škoda pogosto le kaplja v morje proti vrednosti podatkov, ki so shranjeni na trdem disku računalnika. HP zato poleg bralnika prstnih odtisov, čitalca pametnih kartic ter varnostnega čipa TPM (enkripcija podatkov ter avtentikacija strojne opreme) kot pomemben del varnostnega paketa ponuja tudi programsko orodje HP ProtectTools, ki omogoča zmogljiv in centraliziran nadzor nad vsemi varnostnimi funkcijami računalnika na enem mestu.

Dlančnik hw6915 je postal še nekoliko zmogljivejši kot njegov predhodnik hw6500. Pri HP-ju so odločili razširiti pomnilnik flash (128 proti 64 MB) ter za nadgradnjo procesorja, bralnik spominskih kartic pa sedaj sprejme le kartice vrste mini-SD, ne pa tudi običajne kartice SD. Sprejemnik GPS ter povezovanje v omrežja GSM/GPRS/EDGE pa lepo dopolnijo funkcionalno zmogljiv ročni računalnik na osnovi sistema Windows Mobile 5.0.

www.hp.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji