Objavljeno: 27.2.2004

Pomnilniški sistem za shranjevanje obveznih podatkov

IBM je predstavil pomnilniško napravo Data Retention 450, ki je namenjena hranjenju podatkov za katere je predviden zakonsko določen čas do kdaj morajo biti na voljo. Ameriška zakonodaja je v zadnjih letih znatno poostrila pravilnike glede shranjevanja t.i. obveznih podatkov, predvsem računovodskih, ki so namenjeni lažjim pregledom v primeru kršitev, kot so jih zabeležili pri Enronu in Worldcomu.

IBM-ov Data Retention 450 bo konkuriral podobnim rešitvam iz EMC-ja, vendar ima tudi nekaj prednosti pred konkurenco. EMC tako denimo omogoča zgolj shranjevanje v pomnilniške sisteme, medtem ko IBM-ova rešitev ponuja tudi možnosti shranjevanja podatkov na tračne enote in tudi optične diske.

V osnovni konfiguraciji bo Data Retention 450 na voljo z IBM-ovimi strežniki pSeries s procesorji Power5, pomnilniškim sistemom FastT Storage in programsko opremo IBM Tivoli Storage Manager for Data Retention. Velikost pomnilniškega sistema je med 3,5 TB in 56 TB, začetna cena za izdelek pa je v ZDA 141 tisoč dolarjev.

http://www.ibm.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji