Objavljeno: 28.6.2009

Ponarejene vstopne strani NLB Klik

Največja slovenska banka je zopet tarča nepridipravov, ki se skušajo s prevarami dokopati do podatkov uporabnikov spletne banke NLB Klik. Digitalni napadalci so zato postavili lažen portal, ki simulira vstopno stran v NLB Klik in ob vnosu podatkov le-te uporabi za kasnejši vstop zlikovcev v uporabniške račune posameznih uporabnikov.

Za lažjo prepoznavo lažne in pravilne vstopne strani so pri NLB pripravili kratek opis in prikaz razlike med pravo in lažno vstopno stranjo NLB Klika.

Prava vstopna stran: Na desnem delu zaslona je le polje za vnos vstopnega gesla.

Glede na različico Internet Explorerja ali drugega brskalnika je na zaslonu brskalnika simbol zaklenjene ključavnice v rumeni barvi: * IE 6: rumena ključavnica se nahaja v spodnjem desnem kotu, * IE 7: rumena ključavnica se nahaja v naslovni vrstici v zgornjem desnem delu, * IE 8: rumena zaklenjena ključavnica se nahaja v naslovni vrstici v zgornjem desnem delu. V spodnjem desnem kotu je prikazana še ena zaklenjena ključavnica s puščico, ki ni indikator za varovano stran, ampak nova funkcionalnost brskalnika IE 8 imenovana "Filtriranje InPrivate", * Mozilla Firefox 3: rumena ključavnica se nahaja v desnem spodnjem kotu strani.

Lažna vstopna stran: Na desnem delu zaslona so: polje za vnos dodatnega gesla, pod njim virtualna tipkovnica in polje za vnos vstopnega gesla.

Na zaslonu brskalnika rumene ključavnice ni. * V brskalniku IE 8 se v spodnjem desnem kotu prikaže zaklenjena ključavnica s puščico, ki ni indikator za varovano stran, ampak nova funkcionalnost IE 8 imenovna "Filtriranje InPrivate".

www.nlb.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji